Home » Opleidingen » Niveau 1 » Jeugdbegeleider
  |  Inloggen
Jeugdbegeleider

Fiets je plezier, dan blijf je lnager actief - óók de jeugd. Plezier hebben valt of staat met goede begeleiding, als jeugdbegeleider ben jij daar een belangrijke bouwsteen in. Je zorgt voor de sociale, fysieke en hygiënische veiligheid van jeugdsporters en assisteer je een Wielertrainer 2 of 3 bij een jeugdtraining of activiteit. De leeftijd bij een jeugd ligt tussen de 7 en 14 jaar, de ervaring varieert van beginner tot wedstrijdrenner. Je handelt volgens de verkeersregels en de gedragdcode van de Wieleracademie en houdt in de gaten of de deelnemers in de groep zich hier ook aan houden. Je durft de jeugd aan te spreken op het niet nakomen van de gemaakt afspraken.

 

De opleiding

De opleiding jeugdbegeleider (Wielertrainer 1) bestaat uit twee theorie en twee praktijkbijeenkomsten van elk 1.5 uur. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: didactiek, technische vaardigheden, materialen, sportief coachen en wedstrijd-en activiteitenbegeleiding. De opleiding wordt bij jou op de club gegeven aan minimaal 8 en maximaal 14 personen. Deze opleiding kan als basis worden gezien voor de opleiding Wielertrainer niveau 2, dit is echter geen voorwaarde. 

 

Kosten

De kosten voor de opleiding Wielertrainer-1 Jeugd bedragen €350,- inclusief reiskosten en excl. BTW. Je ontvangt hiervoor tevens een verenigingspakket (inclusief certicicaten). Eventueel zijn extra verenigingspakketten aan te vragen in de NTFU webshop. Het volgende pakket zit bij de prijs inbegrepen:

 

  1. Cursusdag op gewenste locatie
  2. Wieleracademie certificaten per deelnemer
  3. Herkenbaarheidshesje voor jeugdbegeleider van BIORACER
  4. Herkenbaarheidsarmband voor jeugdbegeleider

 

Informatie & Aanvragen

Wil je meer informatie over de cursus of wil je een cursus aanvragen? Neem dan contact op met Wouter Swank, opleidingsmedewerker NTFU.

Telefoon:          0653518878
E-mail:             wswank@ntfu.nl

 

Downloads

Toetsreglement sport 2013

Toetsdocumenten wielertrainer-1