Home » Opleidingen » Niveau 1 » Wegkapitein
  |  Inloggen
Wegkapitein

 

Fiets je in een groep groter dan 4 personen? Dan zorg je als wegkapitein voor de veiligheid van de groep. Dit doe je aan de hand van afspraken die binnen je club zijn gemaakt, de gedragscode van de Wieleracademie en in overleg met een opgeleide trainer of instructeur van jouw vereniging. Jij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is, zet routes uit en ziet toe op de snelheid van de groep. Hoe je dit in de praktijk brengt leer je op de opleiding tot wegkapitein, ook wel WT 1 genoemd (Wielertrainer 1).

 

 

De opleiding

De opleiding duurt één dag en vindt plaats bij jouw vereniging. De opleiding wordt gegeven aan minimaal 10 en maximaal 14 personen. Het is natuurlijk mogelijk om deze opleiding met meerdere clubs uit de regio te organiseren. Deze opleiding kan als basis worden gezien voor de opleiding Wielertrainer niveau 2, dit is echter geen voorwaarde. 

 

Kosten

De kosten voor de cursus wegkapitein zijn €250,- per cursus exclusief BTW en inclusief reiskosten. Je ontvangt hiervoor een verenigingspakket (inclusief certificaten). Eventueel zijn extra verenigingspakketten te bestellen via de NTFU webshop. Het volgende pakket is bij de prijs inbegrepen:

 

  1. Cursusdag op gewenste locatie
  2. Wieleracademie certificaten per deelnemer
  3. Herkenbaarheidshesje voor Wegkapitein van BIORACER
  4. Herkenbaarheidsarmband voor Wegkapitein

Informatie & Aanvragen

Wil je meer informatie over de cursus Wegkapitein of wil je de cursus aanvragen? Neem dan contact op met Wouter Swank, opleidingsmedewerker NTFU.

 

Telefoon:          0653518878
E-mail:             wswank@ntfu.nl

 

Downloads

Toetsreglement sport 2013

Toetsdocumenten wielertrainer-1